۲۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۲
حزب کمونیست فیلیپین

حزب کمونیست فیلیپین با ریشه روسی و شاخ و برگ چینی  در ۲۶ دسامبر ۱۹۶۷ میلادی توسط فردی به نام " هوزه ماریا سیزون" که در حال حاضر هشتاد ساله بوده و به صورت تبعیدی در هلند اقامت دارد تاسیس شد.

ارتش نوین خلق در منطقه مهم نگروس آتش بس اعلام کرد

December ۲۰, ۲۰۱۹

شهر بکولود – ارتش نوین خلق    - New People’s Army (NPA)به دستور کمیته مرکزی حزب کمونیست فیلیپین به طور یک طرفه حمله به نیروهای دولتی را در ایام تعطیلات پایان سال جاری مسیحی متوقف کرد.

گروهی از جنگ جویان ارتش نوین خلق در حال تمرین در یکی از پایگاه جنگلی خود

" هوانیتو ماگبانوا " سخنگوی فرماندهی ارتش نوین خلق اعلام کرد علیرغم اعلام ارتش فیلیپین مبنی بر این که آتش بس با مبارزان مسلح وجود نخواهد داشت، نیروهای ارتش نوین خلق آماده توقف مبارزات مسلحانه بر علیه نیروهای دولتی در تعطیلات ایام عید کریسمس ( تولد حضرت عیسی " ع" ) و سال نوی مسیحی می باشند.

سخنگوی ارتش نوین ضمن انتقاد از اعلام ارتش فیلیپین در رد آتش بس ، از دولت " رود ریکو دوترته" نیز به خاطر توقف مذاکرات صلح با حزب کمونیست و خود داری آزادی دو نفر از رهبران مهم حزب که هنوز در بند هستند ابراز ناخرسندی کرد.

سرتیپ " اریک وینویا" فرمانده ارتش سوم پیاده نظام فیلیپین اظهار داشت موضوع آتش بس با کمونیست ها در دستور کار قرار ندارد و قوای مسلح ارتش همچنان آنان را تحت تعقیب قرار  می دهند.

گفته می شود رئیس جمهور دوترته در آخرین ایام مشرف به کریسمس این آتش بس را پذیرفت.

خاطر نشان می شود حزب کمونیست فیلیپین با ریشه روسی و شاخ و برگ چینی  در ۲۶ دسامبر ۱۹۶۷ میلادی توسط فردی به نام " هوزه ماریا سیزون" که در حال حاضر هشتاد ساله بوده و به صورت تبعیدی در هلند اقامت دارد افتتاح شد و یکسال بعد از آن ارتش نوین خلق از دل آن پدید آمد و به اقدامات مسلحانه بر علیه حکومت های مختلف فیلیپین مبادرت نمود که این امر هنوز نیز ادامه دارد.

" هوزه ماریا سیزون" پایه گذار National Democratic Front “ N.D.F “  ، جبهه دمکراتیک خلق - حزب کمونیست فیلیپین

ماریا سیزون که یک نویسنده و استاد فلسفه دانشگاه یو – پی ( دانشگاه مادر) بود با تمایلات حمایت از قشر کارگر و کشاورز فیلیپینی افکار مائوئیستی را به فلسفه خود افزود و نوعی سیستم مارکسیسم- لنینیسم را پایه گذاری نمود.

تمایلات کمونیستی نخست در نیمه اول  قرن بیستم میلادی و در زمان حکومت استعماری آمریکا در میان کارگران و دهقانان فیلیپین شکل گرفت و بعدها به یک حزب تبدیل شد. این حزب دو بار در طول تاریخ زندگی خود محبوبیت خاصی را در میان عامه ملت کسب کرد. بار نخست در زمان جنگ دوم جهانی و اشغال فیلیپین توسط ژاپن بود که چریک های عضو حزب کمونیست فیلیپین ضربات دردناکی را بر نیروهای اشغالگر ژاپنی وارد کردند و بار دوم در زمان حکومت دیکتاتوری فردیناند مارکوس رئیس جمهور وقت فیلیپین بود که ارتش نوین خلق ( N.P.A ) با نیروهای نظامی مارکوس و ایادی آن ها به شدت برخورد نمودند و هر بار ضربات سنگینی را به نیروهای دولتی آن زمان وارد کردند.  بنیان گذار حزب کمونیست " هوزه ماریا سیزون" توسط مارکوس دستگیر و در دادگاهی به ده سال زندان محکوم شد و پس از محکومیت راهی هلند شده و در تبعیدی خود خواسته همچنان رهبریت حزب کمونیست را بر عهده گرفت.

با روی کار آمدن " رودریکو دوترته"  رئیس جمهور فعلی فیلیپین که خود زمانی شاگرد " هوزه سیزون" در دانشگاه بود مذاکرات حساسی میان دولت او و کمونیست ها آغاز شد . دوترته از همان آغاز با قاطعیت تمام اعلام کرد حاضر است با حزب کمونیست و رهبریت آن که استاد او در دانشگاه بوده است به مصالحه برسد اما در صورت بروز کوچکترین خطایی از سوی جنگ جویان کمونیست در زمان مذاکرات با آن ها به شدت برخورد کرده و مذاکرات را متوقف می کند. شاخه نظامی حزب کمونیست در راستای اجرای سیاست های قبلی خود مبنی بر مذاکره و در عین حال عملیات قهری برای بدست آوردن امتیازات بیشتر در مذاکرات به نیروهای  دولتی حمله کرد تعدادی را به گروگان گرفت و دو نفر از گروگان ها که جزو نیروهای پلیس بودند را  شکنجه و سپس آزاد نمود .متقابلا دوترته نیز مذاکرات را فورا متوقف کرد و دستور حملات وسیع بر علیه کمونیست ها را صادر و در ملاء عام طی یک سخنرانی دستور شکنجه مرگ آور بر علیه دو نفر از اُسرا را صادر کرد. حزب کمونسیت به خاطر موقعیت بین المللی دوترته و اتهاماتی که رئیس جمهور در برخورد های قهری با معتادان با آن روبرو است تصور صدور چنین دستوری را از پشت تریبون رسمی  نداشت اما در عمل آن را دید. به هر حال با توقف مذاکرات ، درگیری های قهری مجددا شروع شد که تاکنون نیز ادامه دارد و همه تلاشهای حزب کمونیست برای بازگرداندن نیروهای تحت فرمان دوترته به میز مذاکره ناکام مانده است زیرا افکار عمومی بر اثر دیدن زخم های عمیق در بدن نیروهای دولتی شکنجه شده بشدت جریحه دار شد و حق را به " دوترته" داد و کمونیست ها که همواره خود را مجری و حامی عدالت در میان توده ها معرفی کرده بودند با شکست بزرگی روبرو شدند.

عملیات ایذایی چریک های عضو حزب کمونیست بر علیه مراکز تولیدی و صنعتی دولتی و خصوصی نیز در بسیاری از نقاط این کشور از دیگر معضلات عمده است و چریک ها همواره تحت عنوان مالیات های انقلابی ،  سرمایه گذاران و کارخانه داران و بویژه معدن داران را آزرده اند، زیرا در صورت عدم پرداخت این گونه مالیات ها ، با کشته شدن و یا ویرانی مراکز تولیداتی خود توسط چریک ها روبرو هستند و دولت نیز نمی تواند چتر حمایت خود را در اقصی نقاط جنگلی کشور بر سر سرمایه گذاران باز نماید. از سویی حزب کمونیست و شاخه نظامی آن در چند سال گذشته بر خلاف تمایلات ضد دینی خود سعی کرده اند نمایشی از احترام به مقدسات را ارائه نمایند تا بلکه بتوانند در میان توده های مردم راهی بگشایند که ظاهرا تا کنون موفق نبوده اند .

بنا بر آخرین گزارش روزنامه مانیلا تایمز، دوترته رئیس جمهور این کشور اخیرا با پیوستن به آتش بس موافقت نموده است و این می تواند راهی برای بازگشایی  و ادامه احتمالی مذاکرات میان دولت و کمونیست ها در آینده شود.  

کد خبر 680

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =